søndag, juni 25, 2006


Kingsize #16 i salg nå! Kjøp! Posted by Picasa
5 – Looptroop – Last Song – The Struggle Continues

God kveld kjære blogglesere! Deres slave ligger for tiden syk og jævlig i sin, forhåpentligvis snart solgte, seng. (KJØPKJØPKJØP) Etter mange kjipe dager med vond hals, feber, hodepine og annet faenskap våget jeg meg helt til Oslos beste vestkant, Frogner Stadion og en brukbar konsert med legendene i Wu-Tang Clan før jeg igjen tok turen hjem til tabletter, dyne og varm te. Hmm, jeg tror jeg er den første i verden som har satt sammen Oslos beste vestkant, Frogner Stadion, Wu-Tang, tabletter, dyne og varm te i en logisk sammensatt setning. Men, nok om det, her er mitt femte råflotte låt-tips. Da vi i AIFIAS ikke kan være noe dårligere enn Wu-Tang må dagens skriverier være under et alias. Jeg har ett alias; Gud, heller for å bruke Arne And sine ord: «Når jeg skriver er jeg Gud».

Uansett, vi rydder i dag plass til det andre svenske innslaget i vår guide til råflotte låter. Det andre og det siste, vi lover, tror vi... Greia er at det kommer så sykt mye bra fra Sverige, jeg kunne enkelt ha laget en liste med 50 fantastiske svenske-låter! Det samme kan dessverre ikke sies om Norge. Ikke et vondt ord om norske rappere, men her til lands finnes det ingen Looptroop. DJ Embee er bedre enn samtlige norske produsenter, mens Promoe og Cosmic er på et annet plan enn sine norske kollegaer. Når da sistemann i gruppa er en energibunt som mangler sidestykke i verdens nordlige hip-hoplandskap skal det ikke så mye fantasi til for å forstå at jeg er mer enn middels fascinert av fenomenet Looptroop. Shit, jeg kunne laget en liste med 50 fantastiske Looptroop-låter...
Så hvilken låt skal man velge ut? Night Train? The Struggle Continues? Fly Away? Kanskje jeg burde gitt Modern Day City Symphony litt shine? Modern Day introduserte meg til Looptroop og vel uten å overdrive for mye, til en annen musikkinnstilling. Ok, jeg overdriver... Det får være grenser for hva slags ære jeg skal gi disse svenskene. Det er bra musikk, punktum.

Jeg har altså valgt å plukke ut Last Song fra skiva The Struggle Continues, noe som jo er et kjedelig valg. Tekstene er ikke allverden, men det trenger de heller ikke alltid å være. Den er klisjéfull, men det er også mesterverk som Lord of The Rings. Den har et hook av Ranto, jeg liker ikke noe som kan minne om Jamaica i musikken min (Jada, Kingston brant på 70-tallet.. Jamaica er vitkig, blablabla, BLÆH), men det funker. Beaten er altfor lik en viss annen sang på The Struggle Continues, men jeg vil ikke ha en annen beat. Last Song er fin og koselig. Du får ikke noe mer intellektuelt ut av meg. Det er en sang du kunne skrevet, men du klarer det ikke. Jeg har hatt et bra liv, nå kan jeg dø, jeg er glad i dere, hade bra. Flott sang, det er alt du trenger å vite, det er alt du burde ha visst, det er alt du kanskje visste. Nå skal jeg legge meg og bli frisk, sengen min er god! KJØP SENGA – 300 kr!

Kjøp også det nyeste nummeret av Kingsize. - Det er kjempefint! Dere har min sikkerhetsgaranti!