søndag, oktober 08, 2006

Train of thoughts – Fredag 06.10.06

Jeg liker å si at jeg har roet ned drikkinga kraftig siden forrige høst, men nå i det siste har jeg begynt å fundere på om dette bare er løgn. Jeg går ikke så ofte på fylla som jeg gjorde før, men til gjengjeld er det verre de gangene jeg gjør det. Prøver å ta det rolig men det ender alltid opp med noe røverfyll, som Onkl så fint sa. Dessuten bor jeg jo sånn halvveis hjemme hos foreldrene mine for tiden, og her er det alltid øl. Så det blir gjerne en øl eller tre mens jeg sitter med mine daglige skriverier. Men, jeg drikker aldri alene... Gud teller som en person.

Jeg møtte en gammal klassekompis på bussen i dag. Han kommenterte at jeg lukta sprit. Ikke sånn spirt skal lukte, men sånn ”feilvaresprit”. Hva det betyr vet jeg ikke, men jeg lukta ikke godt. Jeg kan innse det altså. Han spurte meg dessuten om hvordan det gikk med leveren min. Det er mange som spør om det igrunn. Jeg vet ikke om jeg har noe grunnlag på å gi et godt svar, da jeg egentlig vet lite om hvordan leverer fungerer. En ting vet jeg; og det er at det hadde vært kjedelig å bli alkoholiker bare fordi man er glad i å drikke. Det blir litt som om en formel-1kjører skulle dø i en bilulykke. (Dette var det Krille som først sa.) Jeg våkna opp på kontoret til pappa idag, husker lite av hvordan jeg endte opp der. Våkna opp med hodet feil sted, i feil seng, i feil vinkel. Onkl igjen. Pappa kom på jobb klokka 9, men da var jeg full og overhodet ikke klar for å stå opp. Heldigvis skulle han gå for å snakke om det skandaløse statsbudsjettet. Ok, budsjettet er ikke så ille, men det er for jævlig at det blir bevilget mer penger til politistaten Norge enn forskningsstaten Norge. Så kom det en vaskedame, det føltes litt som å være på hotell, unntatt at vaskedamer på hoteller ikke ler av deg... Vel jeg var uansett for lat til å gjøre noe annet enn å late som jeg sov. Noe som jeg vel også halvveis gjorde, sov altså. Så kom pappa tilbake klokka 12, og da synes han det var greit om jeg sto opp. Det synes jeg også. Hjernen min har vrengt og vridd seg i hele dag. Det virker som om den vil forlate kroppen min og heller finne seg en ny bolig. Vet ikke om hjernen har lidd noen store tap, men jeg ble litt urolig da jeg innså at jeg brukte ti minutter på å åpne en frossenpizza... Kanskje det er bare jeg som har blitt fyllehypokonder; forrige uke fikk jeg det for meg at jeg var døv på det ene øret. Uansett, jeg tror folk har et inntrykk av at jeg er lettere tilbakestående. Det er liksom blitt en sånn allmenn oppfattelse. ”Audun er ikke skrudd sammen helt riktig, derfor kan han gjøre hva faen han vil.” Jeg mener, hvorfor sier folk ting som ”Audun jeg ser at du ikke er glad fordi øynene dine skinner sånn som de gjør når du ikke trives!” Hva i helvete...? Øynene mine ser dønn like ut uansett om jeg er glad eller trist. Herrejesus. Jeg er ikke en fyr fra X-Men, jeg kan ikke skifte øyenfarge eller noe... Sånt tull må jeg høre hver dag, men hadde du kjent meg hadde du ikke dømt meg, hadde jeg hjulpet deg hadde du aldri glemt meg, hadde du tatt deg tid hadde du kanskje fattet, hadde jeg våget hadde vi kanskje snakket, også videre. Timbuktu forresten. Men, jeg gjør kanskje ikke så mye for å motbevise andres fordommer. Jeg trives med at folk ser ned på meg, litt perverst egentlig.

Hvorfor gidder du å lese dette her? Gå ut og nyt, øh, regnet! Dette er bare sutring. Det her er ikke finkultur, det er subkultur. Timbuktu det også. Her er litt finkultur: Offside! Fine filmen om jenter som prøver å komme inn på fotballkamp i Iran. Allah sa visst engang at fotball var en sport for mannfolk, så jenter har ikke lov til å dra på fotballkamper i Iran. Jaja, verden er gal. Du kan også dra til Grønland t-bane for å spise kjempegode sandwicher på Metro Cafe. Fyren som driver stedet er kjempehyggelig, og jenta som jobber der er kjempesøt. Woho, nå er jeg i ”trekke frem hverdagshelter humør”! Du kan også gå på platebutikken Tiger og kjøpe god musikk, også kan du for guds skyld kjøpe billetter til Cunninlynguist konserten på Blå! Flinke Tornardo som får musikkgeniene til lille Oslo. Hverdagshelter? Da jeg skulle løse ut en sjekk på Posten i går fikk jeg beskjed om at hvis jeg ikke hadde postbankkort så kom det et helvetes gebyr, men jammen dro ikke hun snille postjenta sitt eget postbankkort så jeg skulle slippe å miste penger. Shit, jeg hadde lyst til å begynne å grine på grunn av den gode servicen. Snill jente. Når vi snakker om gråting så skal du forresten ignorere alle de hippe vennene dine som plutselig har funnet ut at de skal begynne å hate på The Roots. Du skal kjøpe skiva deres, konstatere at det ”Don’t Feel Right”, hoppe rundt når Peedi letter og flyr på ”Long Time”, tatovere hele teksten til ”Clock with No Hands” og til slutt begynne å gråte når den fan-t-ast-ical ”Can’t Stop This” kommer på. Det er det du skal. The Roots kommer sannelig til Norge de også! Flinke Tornado.

Sjekken jeg fikk på posten er forøvrig de første pengene jeg har sett på leeeeeeeenge... De pengene har nå, god hjulpet av en Rocky-fest på Dattera til Hagen, forsvunnet. Festen var veldig hyggelig, men nok en påminnelse om at det er få som for tiden vil/kan drikke med meg. Øystein ble til slutt med til tross for skeptiske innvendinger som ”Audun, vi er på ingen måte et radar-par på partyfronten. Dattera til Hagen er dessuten et ganske guffent sted.” Jeg fikk følgende dritt slengt i trynet under en samtale om å bøffe de überkule Rocky-plakatene som prydet lokalet: ”Jeg har sugd Kellerman, så jeg synes du kan bøffe en sånn til meg.” Hva? Hæ? Hvorfor skulle jeg for det første bry meg om at du har sugd Martin Kellerman? Hvorfor skulle jeg bøffe en plakat til deg igjen? Fordi du har sugd han som tegner Rocky? Hæ? Hvordan trodde du dette ville påvirke min lyst til å stjele en plakat for deg? Prøver du å si at du vil suge meg? Skal jeg være imponert over dette? Verden er gal.

Batteriet til MP3-spilleren min døde forresten da jeg satt på t-banen i dag. Jeg får sammenbrudd hver gang jeg ikke kan høre på musikk på offentlige transportmidler. Jeg må alltid høre på drittunger som sier slike ting: ”Eneste jeg har tatt i dag er noen piller, jeg har ikke røyka eller noe.” Unnskyld; du er ikke tøff fordi du spiser valium. Senk stemmen, ikke hev den.


Jeg er, som tidligere nevnt, helt brutalt fyllesyk idag. Leste et tre år gammelt intervju med Vinni, om hvordan legen mente at det var et mirakel at han kunne gå. ”Må kanskje roe litt ned”, sa han da. Skulle egentlig intervjue fyren, men han var ikke helt i form. Uansett så passet utsettelsen meg ganske ypperlig, sånn med tanke på hvordan min dag har vært. Tror det kan bli et bra intervju, alltid likt Paperboys faktisk. One life, better waste it well.

Jeg har lasta ned 800 sanger på noen timer nå; det er jeg ganske fornøyd med. Mye fin musikk som må kjøpes senere. Her er 15 høydepunkter: Termanology – 22 Years, Talib Kweli – Listen, Snoop Dogg feat. B-Real – Vato, Method Man feat. Redman – Walk On, Lupe Fiasco – Kick, Push Part II, Ice Cube – Growin’ Up, 50 Cent – Puppy Love, Freeway feat. Jay-Z – World War III, Fat Joe feat. Lil’ Wayne – Make it Rain, Crooked I – Buck Town, Busta Rhymes feat. Rick James & Ludacris – In The Ghetto (Remix), Saigon – Pain in My Life, Outkast feat. Lil’ Wayne & Snoop Dogg – Hollywood Divorce, Boot Camp Click – He Gave Us His Life, Hi-Tek feat. Nas, Common, Busta Rhymes & J. Dilla – Music is for Life.

Ellers går Afrika-planleggingen sakte fremover. Blir en bra tur, det er jeg overbevist om. Har en følelse om at hell og lykke venter meg nå.
Herrgård och slavar, det går bra nu. Det går bra nu. Kompis, det går bra nu.

http://www.utdanning.ws/templates/udf____13226.aspx