onsdag, august 02, 2006

Auduns Nord-Amerika turne – Reisebrev 1
Ms Fatty Fat Fat and the middle of fucking nowhere

Jeg er i skrivende stund i Betlehem, det amerikanske og ikke det palestinske. Hva jeg gjør her er et godt spørsmål. Faktisk er det et så godt spørsmål at jeg ikke helt vet hva jeg skal svare... Uansett så er det egentlig ikke så mye å observere her, bare masse grønn skog. Der det ikke er grønn skog er det cirka 100 hus og fire kirker. Hva 100 hus skal med fire kirker aner jeg ikke, men sånn er det. Det er også masse flagg her, amerikanske sådan, mange flere enn det er hus. Så jeg er i USA, det kan jeg konstatere. Dette med flagg skjønner jeg ikke helt da, jeg tror ikke de feirer noe... Kanskje de også er usikre på hvor de er? Kanskje de skal bevise ovenfor de andre i Betlehem at de også er amerikanere? Det er isåfall ganske rart, for jeg tror alle som bor her kjenner hverandre... Hvis de virkelig lurer på hvor de er, så burde de kanskje ikke vært her, men heller på et sånt koselig hjem med medisin og gitter? Hvis ikke så kan de sikkert spørre meg, da skulle jeg fortalt dem at jeg de er i staten New Hampshire i USA. Dette er også ganske enkelt å finne ut, for i tillegg til de flerfoldige røde, hvite og blå flaggene står det overalt "Live Free or Die". Dette er tydeligvis ett motto eller noe sånt, det står i hvert fall på alle bilmerkene... Her har jeg forstått litt mer, for dette er politikk, og overraskende nok så faller jeg innenfor målgruppen som kan dø! Dette skremmer meg jo naturlig nok litt, så jeg har forsøkt å finne ut av hvordan jeg skal dø. Sånn at jeg er forberedt liksom... Er det noen som skal drepe meg, eller jeg skal jeg bare legge meg ned på bakken og så gjør Mor Natur sine greier? Jeg manet meg opp til å spørre en lokal om dette, uten at jeg ble noe klokere av den grunn...

En annen ting jeg ikke blir klok på er at alle her holder med baseballaget Boston Red Socks. Det er seks timer til Boston for helvete, skaff dere et lokalt lag for svingende! Betlehem Halleluja Baseball, ville ikke det vært noe? Vel, jeg prøvde ihvertfall å titte på en Red Socks kamp på TV, uten at det akkurat ga meg noen orgasmeaktige opplevelser.

Mer skremmende enn teite mottoer, flerfoldige kirker og baseball er fargemoten som regjerer i Betlehem dette året. Rosa for å være mer presis! Nesten alle husene er knallrosa! Jeg mistenkte først at dette var et slags homofilt-kristent fellesskap (noe som hadde vært unektelig søtt), men etterhvert har jeg fattet en mistanke for at de ikke er overbegeistret for homofile. Annet enn at de deler lidenskapen for fargen rosa da selvfølgelig. Jeg bor da i ett av disse lekre rosa husene, som for å toppe galskapen heter The Angel of Betlehem.

Hva en stakkar skal oppleve, jeg er redd...

Mvh
Audun Aahlin