torsdag, oktober 19, 2006

I forrige uke feiret vi The Boondocks, denne uken gir vi dere BlackStar-dagen! Så fra å med i år ta dere fri fra jobb eller skole den 19.oktober for å høre på det beste fra Mos Def og Talib Kweli! At folk vil bruke en eventuell ekstra fridag på Brooklyns fineste er kanskje like naivt å håpe på som når Marx skrev at arbeidere måtte ha kortere arbeidsdager for å kunne fordype seg i Sokrates og Platon, men folk trenger uansett mer fri!

Definition:




Listen:




What's Beef:




Get By:




Where It Started At:

London 13.10

Forrige fredag var det klart for årets korteste utenlandstur, Palestina-eventyret inkludert... Her er min flotte dagbok!

05.30 Flytog
Yahoooo... Elsker flytoget!

06.00 Gardemoen
Flyplasser er kjedelige greier....

07.30 Norwegian
Jeg har sagt mye om flyturer. Faktisk er det vel ingen som har skrevet så mye om personell og passasjerer som meg. Jeg er på mitt mest menneskefiendtlige stadie når jeg sitter på et fly, kanskje utenom årets tur til Boston da jeg ble gratis oppgradert til førsteklasse. (Sweet!) Jeg har i mange år kritisert servicen på diverse flyselskap, men disse norske selskapene har jo faen ikke noen service lenger som det er mulig å kritisere. Hvor er flyvertinene, hvor er min pose med peanøtter, hvor er mulighetene for seksuelle fantasier og hvor er setenummeret mitt? Oh yeah, alt dette ble så og si fjernet for at du, du og du skulle betale mindre for en flyreise. Nå, hvor mye koster en flyreise med Norwegian til London? 1750 kr! Og dere skal faen meg ha 45 kr for en liten pils eller 20 kr for en pose med nøtter! Hæ, hvordan kan folk finne seg i det her? Hvorfor må alt som er bra forsvinne? Jeg liker å ha en flyvertine jeg kan skrive dritt om, jeg liker gratis småflasker med sprit og jeg liker å ha mine seksuelle fantasier i fred... Ikke i helvete om jeg finner meg i å bli frarøvet mine små gleder... Hva jeg skal gjøre? Jeg skal sprenge et fly til helvete; det er det jeg skal... Dessuten betaler ikke Kingsize for peanøttene mine...

08.30 (engelsk tid) Stanstead Airport
Jeg tror det er noe i den teorien om at de verste rasistene aldri har vært lenger utenlands enn Svinesund. Alle som har vært på en multinasjonal flyplass vet selvfølgelig at rasisme er helt idiotisk, da idiotisme ikke kjenner begrensningene rasister vil sette. Vanligvis er jeg ganske happy når jeg er på en flyplass, men ikke i dag... Det er ikke fordi jeg har stått opp med feil bein, bare at jeg har stått opp. Andre er redd for å aldri våkne, jeg er redd for å våkne! (Jeg er vel strengt talt ikke det, men det var morsomt å skrive.)

10.00 Liverpool Street Station
Før, da jeg var liten, var jeg i London hele tiden, gjerne opp til 4 ganger i året. London har alltid vært min favoritby, og det var en tid da jeg nærmest kunne t-banekartet utennatt. Stedsansen min er ikke like bra lenger, og jeg sliter litt her jeg står i ”Liverpool”, jeg har jo tross alt kun vært i London en gang siden Wang-turen. Jeg savner Wang i dag. Etter å ha looka litt rundt med utallige smser til redaktøren og engelske bransjefolk får jeg endelig vite at jeg skal opp til Kensington for møte med The Game. Førlyttningen på The Doctor’s Advocate er utsatt en time, fordi hovedpersonen vil spille låtene for pressen selv, i og for seg sympatisk nok...

12.30 Polydor Records
Etter en rask lunsj i Chelsea-området ankommer jeg det imponerende kontorbygget til Universal Music. (Du vet det er et stort jævla plateselskap når de ansatte har en egen Starbucks.) (Boikott Starbuck foresten.) Litt før vi skal opp til 5. etasje ankommer en av Kingsize mange dyktige fotografer, og sammen med en haug andre mennesker blir vi invitert inn til et lite rom med nokså mye god mat og drikke. Game følger selvfølgelig den universale rapper-loven, som er å være forsinka, men til slutt så kommer da mannen for å trykke på playknappen... De seks låtene jeg hørte var overraskende bra! Det skal jeg noe motvillig innrømme.

14.00 Intervju
The Game er som forventet (fryktet) lettere tilbakestående og særdeles opptatt av å se tøff ut. Det ble en veldig dårlig stemmning under intervjuet, men noen ganger ga han brukbare svar. Noen få ganger. Mer kan du lese i Kingsize. This is just the start of it. Hiphop, do you really want to be a part of it?

16.00 Convent Garden
Etter å ha snakket med de meget hyggelige Universal-ansatte og sagt adjø til fotografen satte jeg kurs mot Convent Garden for å finne en kul platesjappe, som jeg trodde at jeg visste hvor lå. Det gjorde jeg ikke, og i steden for platekjøp får jeg så vidt raska til meg en burger før jeg må løpe til toget.

17.00 Tog til Stanstead
Mmm, ølservering på tog...

18.00 Stanstead Airport
1 time fuckings kø for å komme frem til sikkerhetssjekken! 1 time! Hvorfor? Fordi noen muslimer visstnok skulle utføre tidenes terrorangrep på strekningen London-New York. Visstnok! La oss nå se på hva som har kommet frem om ”tidenes terrorangrep”: Sikkerhetstjenester er vanligvis veldig sparsomme med opplysninger rundt slike angrep, dog ikke her. Her klinte man til med bilder og all verdens opplysninger om 24 mennesker som så veldig muslimske og arabiske ut. 10 000 ville de ha drept, minst! 12 av dem ble umidelbart løslatt. På de 12 andre har de funnet Zalo og oppvaskhansker! SÅ JÆVLA RART AT DEM HADDE UTSTYR TIL Å TA OPPVASKEN MED HA GITT! Ohwee, capslock er morsomt... Men det er jo nesten ikke en fuckings lang vei fra skitten oppvask til massedrap; neeeida! Legger du til at dette kom frem mens Tony Blair og George Bush hadde en alltime low og behovet for positive resultater i ”krigen mot terror” var massivt blir det litt spooky. Nevnte jeg foresten at Tony Blair ikke synes saken var viktig nok til å ha avbryte en ferietur i Bahamas eller noe sånt? Konspirasjonsteorier? Jeg tror ikke det... Det skal sies at de fant en ”martyrvideo”, noe som jo viste at noe var på fære, jeg prøver nemlig ikke å si at alle de misstenkte bare har rent mel i posen... Men de nye sikkerhetsstiltakende er nødvendig? Give me a fucking break! Skape daglige kaossituasjoner på flyplasser som øker stigmatiseringen og frykten for muslimer for å minske terrorisme... Nja, er ikke helt sikker på at det er veien å gå. I’m young, rich and famous. Now why the fuck would I have a bomb in my sneakers? En jævla time i en totalt unødvendig kø gir i hvert fall meg lyst til å bombe alt til helvete. Hører dere det Secret Service? Jeg har lyst til å sprenge flyplassen deres! Vær så snill; kom og hent meg! Jeg har også lyst til å drepe George Bush, Tony Blair, Jens Stoltenberg, Bjarne Håkon Hansen, Ariel Sharon og 2 milliarder andre mennesker.CIA, PSI eller Vigrid er det ikke på tide at dere kommer og ”snakker” med meg? Noen av dere lurer sikker på hvorfor jeg er så drapslysten? La meg forklare... Jeg driver for tiden å tegner en skisse for min første tatovering, som er en hyllest til den fredelige verden mine barn skal leve i. Det som er problemet er at mine barn neppe kommer til å dø av alderdom, men snarer som en følge av en rekke politikere og businessfolk sine handlinger. Mest sannsynlig kommer ikke jeg til å dø av alderdom heller, med andre ord har jeg all mulig grunn til å være forbanna. Og kjære bloggleser, det burde du også være...

00.30 Hjemme
Trøtt som faen... Jeg tror jeg avslutter som Mighty Casey, ”Imma keep drinkin’ whiskey, and Imma keep drinkin’ gin. ’Cause if I quit drinkin’ then the terrorists win.”