onsdag, januar 19, 2011

Om kritikk uten innhold:

Begynner å bli betydelig lei av argumenter slik som: Folk støtter bare Maria Amelie fordi hun er hvit og vellyket. De fremste organisasjonene i denne støttebevegelsen er av slaget Redd Barna, Norsk Folkehjelp, Amnesty og SOS Rasisme. Organisasjoner som i lang tid har kjempet for bedre levevilkår for alle papirløse. For de aller fleste av oss er dette en markering som handler om tre ting:

1. Utlendingsnemnda gjør en alvorlig feil når de utviser Amelie fra landet, selv om Utlendingslovens §38 gir massevis av rom til innvilgelse.
2. Vår rødgrønne regjering, stemt frem av rødgrønne velgere, fører en mørkebrun, inhuman og rasistisk politikk som følge av en totalt mislykket strategi for å tiltrekke seg velgere. Dette skaper et klima og en juridisk presedens der asylpolitiske interesser går foran FNs Barnekonvensjon. Dette punktet gjelder Amelie, men også Abbas og Fozia Butt og hundrevis av andre som har vokst opp som barn i Norge.
3. Et stort oppbud av politimenn ble sendt for å pågripe en kvinnelig forfatter og regimekritiker på vei ut fra et foredrag om papirløse innvandreres situasjon ved Nansenskolen og ved starten av Nansenåret. Jeg stiller meg sterkt skeptisk til refleksjonsevnene til de som ikke klarer å se det problematiske i en slik arrestasjon.