tirsdag, juni 12, 2007

Audun bedømmer årets festivaler – Del 1. Roskilde Festivalen – 5 til 8 juli.

www.roskilde-festival.dk

Roskilde Festivalen er festivalen over alle festivaler... heller? Alle sier så i hvert fall. Jeg har en av verdens mest skammelige festivalhistorier og vet egentlig ikke en dritt om verken Roskilde, Quart, Hove eller Woodstock. Uansett; Roskilde kan forføre med overraskende mye bra i år, og kombinert med alt det utenommusikalske som danskene kan by på burde Roskilde være et must for mange.

X-Alfonso: Jeg vet ikke en dritt om denne cubanske hiphoperen, annet enn at han er en cubansk hiphoper. Cuba og hiphop er to flotte ting; sammen blir det helt sikkert fantastisk.



The Who: Halvparten av The Who er bedre enn ikke noe The Who.



Timbuktu & Damn!: ”Ja, men jeg har sett Timbuktu så mange ganger før...” I heite forpulte helvete? Åja, du har sett en (eller ti) fantastisk Timbuktu-konsert før, så derfor kan du ikke dra på en ny konsert med det funky kollektivet fra Skåne? Jeg gidder ikke engang å fortelle sånne folk hvor teite de er, for det burde de allerede vite.



Suspekt: ”Dansk pornorap – strengt forbudt for børn og sarte sjæle.” Du må bare elske det...



Stones Throw Records Presents Peanut Butter Wolf, J. Rocc, Aloe Blacc, Percee P & Guilty Simpson (US): Kommentarer blir overflødige.



Red Hot Chili Peppers: Ok, RHCP har kjørt den California-greia litt for langt, men det er fortsatt et av historiens beste band!



Queens of the Stone Age: Hvis du ikke liker QOTSA er det en viss sansynlighet for at du er en vannvittig kjedelig person.


Nostalgia 77 Octet: Ikke sov på Nostalgia 77!

My Chemical Romance: Brenn i helvete… Dette får meg til å styre unna Roskilde.

Mapei: I følge Timbuktu så er Mapei sveriges neste stjerneskudd. Man bør høre på Timbuktu, akuratt som man bør høre på mammaen sin.



Lazee: Det andre svenske stjerneskuddet.



K’Naan: Flink fyr, som hadde solgt i bøtter og spann hvis han var amerikansk.



John Legend: Fordi den andre skiva hans var bedre enn den oppskrytte debutten...



Gadens Historie: Svensk-dansk teaterstykke om hiphop. Øh, det hørtes ganske kjipt ut egentlig...

Thomas Dybdahl: Dybdahl er alltid hyggelig...



Dizze Rascal: JAAAAAAAAAAA. JAAAAAAAAAAAAAA. JAAAAAAAAAAAAA. (Sett før… Og det var fuckings fantastisk!)



DJ Diplo: Tja?



CSS: Æsj...



Bonde Do Role: Se kommentar over. Eller nei… det nødvendige kan aldri gjentas ofte nok: Æsj.



Clipse: "Haters I spot you from a far, and I'm the deer hunter/They be thinking nice car, nice crib/I be thinking, how long will these niggaz let me live/I understand, cause people need things/And they will take it from you, and take you from your seedlings/So even with the mumble is talk,/I still walk the most humblest walk/And one day, they may even catch up with me man/But till then, I'm Leonardo, Catch Me If You Can!"



Blacksmith presents: Talib Kweli & Jean Grae: Noen sier at Talib ikke er flink live, mens andre sier at Jean Grae er oppskrytt. Jeg sier at dere skal holde kjeft alle sammen.





Björk: Jeg har faktisk begynt å like Björk. Hatet på henne voldsomt før, men det er faktisk ganske kul musikk...



Big Bang: Ja, som dere sikkert ser, så hører jeg faktisk på andre ting enn rap.



Beastie Boys: Jeg har sett Mix Master Mike før. Bare det var jævlig stort liksom... Nå kommer faen meg hele gjengen! (Vel, jeg vet jo ikke om de har med seg Mix Master Mike da...)



Arctic Monkeys: Artic Monkeys har kanskje årets kombo i låta med Dizze. Dizze skal også til Roskilde. Hmm...



Anthony B: En av få artister fra Jamaica som jeg kan tolerere...



Jøden: Vel, artistnavnet hans har i hvert fall en kulhet ut av en annen verden.



Nils med Skills: ”Freestyler fra Norges undergrunn” melder Roskilde. Er det noe norsk hiphop som ikke er undergrunn?


Greit, Roskilde er Roskilde, og programet der er heller ikke så verst. Men jeg har så jævla lyst til å dra til Tyskland i steden for...

For kun 69 euro kan du feste sammen med 40 000 tyske gutter, 5000 tyske jenter og 5000 forvirede utlendinger til verdens beste festivalprogram. Mer om alt dette neste gang…