lørdag, juni 30, 2007

Audun bedømmer årets festivaler – Del 4. Quart – 02.07-06.07

Så har vi da kommet til Quart. Festivalen for sosser, bransjehorer, Dagbladet og annet pakk. Det er klart vi ikke liker noe sånt, men et helvetes bra program har de… Fuck hva andre måtte si til deg: Fra mandag til fredag fylles Kristiansand opp av gode artister.

På mandag er Black Debbath, Skambankt, Ralph Myers & The Jack Herren Band og Turboneger alle vært få med seg. En god norsk profil altså. Kvelden avsluttes med Chris Cornell. Han er kanskje ikke all verden som soloartist, men er du i tvil om dette er noe å dra på så er det bare å dra frem skivene med Soundgarden og Audioslave.











Tirsdagen er også brukbar med Bare Egil Band og Beastie Boys. Noen vil kanskje si at det er litt rart å nevne disse to artistene sammen, men faen heller… jeg storkoste meg i hvert fall sist gang jeg var på Bare Egil-konsert. Litt kritikk må derimot ledelsen ved Quart ta etter det miserable oppsettsvalget. Beastie Boys skvist inn mellom The Ark og Scissor Sisters? Kødder du med meg? Dette betyr faen meg at jeg sikkert, meget ufrivillig, må høre en låt av The Ark og sto i et publikum der det faktisk finnes folk som liker Scissor Sisters. Æsj, æsj og æsj.





Men kjære Quart, dere er tilgitt. For kl 01.45 ankommer et av tidenes kuleste band scenen. Jeg snakker om Dropkick Murphys. Jeg har ventet i mange år på å se mine helter fra Boston. Nå som de endelig fikk et lite, og svært fortjent, gjennombrud med filmen The Departed, går drømmen min endelig i oppfyllelse. Blir dette halvparten så bra som jeg håper på er Dropkick sommerens beste booking.







På onsdag er The Who det store høydepunktet, og som jeg skrev i forbindelse med Roskilde-festivalen: Halvparten av The Who er bedre enn ingen The Who.



Minor Majority og Motorpshyco er fett, men jeg er vel kanskje mer entusiastisk over å se Svenska Akademien for første gang og Timbuktu for endte gang.









Torsdag er det også masse som er fett.

Hurra Torpedo er unfuckable…









Black Rebel Motorcycle Club og El Axel er begge verdt tiden din…





Men det store, unnskyld, gigantiske høydepunktet er selvfølgelig Killer Mike. Fy og fy for en rå booking. Jeg skal ikke si at Killer Mike er enn bedre rapper enn Big Boi eller Andre; det blir for mye ramaskrik av sånt. Men er han bedre? Tja, rå er han i hvert fall. Hvorfor skulle jeg egentlig sammenligne han med noen fra Outkast? Faen, jeg skriver mye piss innimellom…





Så kommer 50 Cent på scenen. Ja, dette er en skandalebooking. Ja, jeg er også bitter fordi Ghostface avlyste. Men… Who the fuck cares? The Good, The Bad & The Queen er i byen! I motsetning til Natt&Dag er jeg i utgangspunktet meget positive til den klingende lyden av ”Damon Albarns supergruppe”. Og når man ser hvilke artister han virkelig har fått med seg er det bare å kaste seg ned i underkastelse for det beste verden har å by på av musikere.



Så kommer fredagen da. Den store hiphopdagen! Dagsavisen slaktet nylig Quart sitt program. Jeg har lenge lurt på hvordan en så god avis kan ha en så skandaløs dårlig musikkredaksjon. Men journalister som snakker om ”New York-rapperne”(!) i The Clipse og som tror at Big Bang og ikke The Roots er kveldens høydepunkt er det vel liten vits i å kaste bort tid på…

Fredagen på Quart banker Hoves torsdag på så mange måter og med et slikt omfang at det nesten er litt trist…

Chris Lee, Karpe Diem, Promoe, Frank N Dank, Black Milk, Talib Kweli, Jean Grae og The Roots! Det kan neppe bli bedre…

















Men, det er noe som mangler her. Den største attraksjonen? Vel, det er naturligvis denne mannen...
Han kan etes med både sjokolade og jordbær.