mandag, august 14, 2006

Palestina – Hvorfor, hvordan og hæ?

La meg først gjøre en ting veldig klart, at jeg reiser til Palestina har ikke dypere årsaker enn at jeg ønsker å komme meg litt bort. Vel, sånn cirka litt forenkla. Det er en blanding av å være kraftig lei av Norge, og til tider litt lei og oppgitt over meg selv og min oppførsel, uten å gå nærmere inn på det. Men, hvis jeg skal leke mer intellektuell, voksen og dyp enn det jeg egentlig er så er dette grunnene til at jeg velger å reise bort nå om en ukes tid:

Ignoransen, egoismen og rasismen som får herje fritt i Norge går til tider ganske hardt inn på meg. Faktumet at et populistisk parti nærmest er det største i det som kanskje er verdens beste land å bo i, at Ravi er den mestselgende artisten og at landets to største aviser har den sensasjonelle nyheten om at Aylar muligens har hatt sex med Robbie Williams som førstesideoppslag for meg til å spørre meg selv om hele Norge er kronisk drita. Vel, er dere det? Hvordan er det mulig å ha så mye dumhet i et land med så god offentlig utdannelse? Hvordan i helvete kan dere gjøre TigerTiger til en knallsuksess samtidig som dere tvinger Macondo til å kaste inn årene? Dere på Oslo Vest: Hvorfor har dere en tilsynelatende konkurranse om å kle dere rarest mulig? Er dere klar over hvor stygge 4000kr-buksene, de rosa pannebåndene og deres blondfargete hockeysveiser er? Dere på Oslo Øst: Hvorfor knivstikker dere hverandre? Og hvorfor i ville forpulte helvete knivstikker dere hverandre midt i rushtida, midt i Grønlandsentrum? Her er en idé: Prøv å finn et sted og tidspunkt der det ikke er 200 øyenvitner! Herregud… Jeg spør igjen, er dere kronisk drita alle som en? Hadde mødrene deres en felles samling i 1981 der de bestemte seg for å miste dere i bakken alle som en? Hvorfor smiler dere ikke mer? Hvorfor må dere tafse og sjikanere jenter hver gang dere er fulle? Hvorfor må dere jenter generelt sett være så vannvittig kjedelige? Hvorfor har dere ikke humor, eller en fuckings personlighet?
”Let’s hear it for Europa/Where I can’t find no culture/Feel the walls getting closer and closer and closer”
Hmm, nå som jeg sikkert har mistet alle vennene jeg har igjen… Bare for å presisere, dette gjelder ikke folk jeg kjenner, jeg elsker dere. Ja, faen jeg er sint innimellom, ikke bli oppgitt.

Så er dette noe bedre i Palestina? Hell to the nezzy… De valgte Hamas for faen, la meg ta dere med til dette islamistiske paradis jeg snart vil befinne meg i:
På Gaza-stripen var det ett vannhull, som artig nok ble kalt for The Gaza Strip Club, vet dere hva som skjedde med det stedet? Jo, det ble sprengt til helvete, mens folk dansa rundt ruinene og ropte Jihad Allah Ahmlah. Hvis jeg ser så mye som en skjeggete bombemann som skal ødelegge for en kafé fordi de serverer meg en fortjent halvliter skal jeg stappe koranen så langt ned i halsen hans at han må drite ut Muhammeds ord i flere måneder etterpå, og hvis Gud er barmhjertig så får han papirkutt langt opp i rasen hver gang han må på do. Neivel, jeg er ikke så tøff, men jeg blir lei meg hvis noen begynner å ødelegge for min livsstil. (Og alle vet jo at smerten ved å ha gjort undertegnede lei seg er langt verre enn å få en utgave av Koranen stappet ned i magesekken!) Så la oss se på stedet jeg skal bo: Her kan ikke jenter bo/overnatte så lenge de ikke er gift med undertegnede, vel selv om problemet langt på vei ikke er et problem, så blir det et problem, hvis dere skjønner? Og dessuten, hva faen er vitsen? Det var også en kino på Vestbredden, vet dere hva som…nja dere har sikkert skjønt tegninga? Den ble ødelagt, blant annet gjennom at demonstranter skøyt på skjermen… La meg sitere Chris Rock: ”WHAT KIND OF IGNORANT ASS N***** SHOOTS ON A MOVIE SCREEN? Oh, this is a good movie; it’s so good I got to bust a cap in here!” Hehe… Uansett, bakgrunnen for raseriet mot kinosalen blir litt bedre forklart i Paradise Now: “Why did you blow up the cinema? What have the cinema ever done to you?” - “Well, what have we ever done to the Israelis”. Vel, man kan ikke argumentere mot fyrens logikk, men likevel skulle jeg gjerne hatt en kino å gå på altså…

Så, konklusjonen er altså at de fleste palestinere også er idioter, men de har en jævlig god grunn til å være det. Så jeg velger å oppsøke idioter som har gode grunner til å være idioter, fremfor å bo sammen med idioter som ikke har noen gode grunner til å være idioter… Sånn omtrent!