lørdag, januar 27, 2007

De noe irriterende, men Gud saa interesante, reisebrevene fra Unge Aahlin - Part Madrid

Vel, kjaere reiselesere... Lenge siden sist! Ganske lenge siden jeg har skrevet noe saerlig i det hele tatt, egentlig.. De siste seks mnd. har jeg ligget i en komalingnende situasjon. Jeg har stort sett drukket, spist og sovet siden jeg satt i den lille cella mi i Israel for ca 6 mnd siden. Jeg har selvfolgelig(?) studert og jobbet og saan ogsaa, men det teller liksom ikke.
Jeg er i Madrid naa, startpunktet for denne usansynlige daarlige ideen. (Ja, ogsaa i min verden er dette en relativt daarlig idee...) Som de fleste viktige ideene og aktivitetene i mitt liv startet det med et vanlig toalettbesok. Det er naar man kjenner lukten av sin egen avforing at man vet hvem man er og det er i stunder man vet hvem man er at man kan ta viktige avgjorelser. (Fór aa si det litt barnslig men akk saa sant...) Avgjorelsen min denne dagen var aa flytte inn hos Andreas, Lars og Ola, betale husleie til dem med glede og humor, spare 25 000 av stipendet paa 40 000, booke et fly til Senegal og reise derfra videre til Egypt, via Mauritania, Vest-Sahara, Marokko, Algerie, Tunisia og Liberia. Dette er en daarlig idee paa saa alt for mange nivaaer, jeg skal komme tilbake til noen av dem i senere mail, men her er et par av grunnene: Jeg har ikke spart mer enn 15 000, og denne reiseruta er, diplomatisk sagt, umulig for en singel backpacker... Saa reiseruta er litt forandret, men den er fortsatt mer enn vanskelig nok, det er ikke det det skal staa paa. (reiseruta altsaa.)
Uansett, grunnene til at jeg reiser er mange og kompliserte, fantastisk kompliserte.
1. Jeg har ingen jobb, leilighet eller studieplass.
2.Det er kaldt i Norge naa.
3. Det snor sporadisk. Noe som er deprimerende av to grunner: Det minner meg paa hvor mye jeg hater sno og det viser at noe helt tydelig er galt med klimaet.
4. Klimaet viser at vi er i ferd med aa bevege oss mot en dommedag. Da jeg ikke stoler paa noen av verdensreligionene maa jeg oppsoke en eller annen lokal stamme med en lokal religion for aa laere hva jeg maa gjore naar den dagen kommer. (Jeg ville helst besoke noen indianere, men de er alle dode, alkoholikere eller casinoeiere...)
5. Jeg har ikke vaert i Afrika siden jeg var 5 aar.
6. Det er varmt i Afrika (se punkt 2)
7. Jeg faar alltid masse oppmerksomhet naar jeg reiser et sted.
8. Jeg er glad i oppmerksomhet (se punkt 7)
9. Jeg skal skrive bok.
10. Boka skal selge millioner av eksemplarer, saan at jeg kan pensjonere meg. (dere vet at jeg fortjener saapas.)
11. Jeg har lyst paa en unge (nyttaarsforsett). Jeg vet at sannsynligheten for at jeg faar en unge i Afrika er veldig liten, men det maa uansett vaere bedre odds enn i Norge der det har vaer tnull interesse for aa gi fra seg nyfodte babyer til undertegnede. (nei, jeg har ikke spurt noen... konklusjoner trukket ut fra livserfaringer idiotar!) Vel, jeg tror det er paa tide at jeg avslutter. For aa svare paa sporsmaalet sikert flest lurer paa: Har du egentlig mott noen da Audun? Hmm, nei... Nei, jeg har vel egentlig ikke det..
Mvh
Audun Kjus Aahlin