tirsdag, august 29, 2006

7 - Talib Kweli - Ms. Hill – Right About Now, The Officiall Sucka Free Mix CD

Denne spalten har hatt et bemerkelsesverdig høyt antall rolige og seriøse låter. Faktisk er dagens låttips det fjerde innslaget av emosjonelle jentegreier. Hvorfor det har blitt sånn vet jeg ikke, jeg har tross alt ganske mye mer variert musikksmak enn som så. Kort tid tilbake tok jeg en undersøkelse, som et eller annet amerikansk universitet visstnok hadde laget, om maskulin/feminin tankegang. Jeg endte opp med å ha 50 % feminin tankegang. Nå tar jeg denne undersøkelsen med en kilo salt. Tross alt: At du er imot krigen i Irak har ikke noe med feminin tankegang å gjøre, det har med at du faktisk har en fuckings tankegang! Men, uansett så kan dette kanskje være grunnen? Vi skal i hvert fall prøve å utforske mine feminine sider under dagens skriverier. Vi vil gjerne påminne våre lesere om at Audun er en sunn, norsk, heterofil ungdom. Jeg har nettopp sett V for Vendetta, og jeg er ikke klar for å bli sendt til noen jævla konsentrasjonsleir fordi dere ma'fuckers ikke skjønner en jævla spøk...

Om ikke Talib Kweli er min favoritt, så kommer han høyt, høyt opp på min toppliste. Jeg er fortsatt flau over at jeg klarte å drikke meg sørpefull under fjorårets Rockefeller-konsert. Jeg ville gifta meg med Talib og vært den innerste skjeen på bryllupsnatta. (sitatet er stjålet fra hip-hop.no) Talib Kweli er min helt, verken mer eller mindre! Fjorårets offisielle mixtape, Right About Now holdt dog ikke det imponerende nivået man er vant med fra Black Star. Den fikk faktisk ikke så mange gjennomlytninger i den legendariske GrønlandsLoungen, før den liksom ble skyvet litt bak i min albumsprioritering. De siste månene har jeg imidlertid gjenoppdaget The Officiall Sucka Free Mix CD, og ja, jeg er en idiot som klarte å legge bort dette produktet. På samme nivå som Quality er det ikke, men at det fikk meg til å tvile på Kwelis kvaliteter er en skamplett som jeg må leve med resten av livet. En av de låtene jeg har hørt mest på er Ms. Hill. Dette er vel låta, som på grunn av sitt temavalg, fikk mest oppmerksomhet i media. Hyllesten til Lauryn Hill er så fin, så kjempefin! Den er så koselig, kjempekoselig! Hehe, grunnen til at jeg stresser dette med koselighet så mye er at jeg og Ms. Hill har hatt et stormfult forhold. Fra å være totalt unfuckable som The Fugees førstedame til å fremstå som et nek uten sidestykke har Lauryn Hill synket maaaange hakk i min beundringsskala. Da hun under en veldedighetskonsert i et eller annet shitty u-land fikk et spørsmål om det var feil å bo på et luksushotell når man skulle være med på et veldedighetsarrangement, svarte hun: Hvem skal ta vare på de fattige hvis det ikke er noen rike mennesker? Jeg hadde lyst til å gråte. Men;
Every night, slips away, in other words
I should say there are no words
you should say there are no words
every night, slips away (I mean, what can I say? it's best) in other words
I should say there are no words
you should say there are no words.
Ms. Hill, you got skills, that's a gift, it's real get ill, what you spit got the power to uplift the heel
I wish I could talk to Lauryn I mean excuse me, Ms. Hill and let her know how much we love her is real the industry was beating her up then those demons started eating her up.

Kom tilbake Ms. Hill, vi trenger et nytt The Miseducation of Lauryn Hill! Jeg skal glemme anfall på konserter, en latterlig Unpluged-opptreden og skandaløse kommentarer.
Fordi;
What the album did for black girls' self-estem was so important
I got concerned when she got sick on the road she ain't heavy,
I'm a brother and I wish that I could pick up the load, but no.
Ikke bry deg om hva alle andre sier, 70 % av menneskeheten er idioter uansett. Gi de resterende mennesker hva de trenger selv om du hater Babylon!
You give us hope, you give us faith,
you the one they don't like what you got to say but still they beg you to come, whoa.
Jeg skriver denne teksten og håper du skjønner hvor mye vi elsker deg. Jeg håper du lærer deg norsk og leser dette, for jeg har virkelig ikke ordene til å si det, men:
Every night, slips away in other words, I should say there are no words, you should say there are no words another night slips away in other words, I should say there are no words, you should say there are no words
Ms. Hill, you got skills, that's a gift, it's real get ill, what you spit got the power to uplift the heel!

Og til deg Talib (hvis du også kan lære deg norsk): Det er best at Ear Drum er et helvetes album, hvis ikke er bryllupet avlyst!